Fuar Öncesi

Pazar araştırmaları için 

Pazar araştırmaları, fuara katılacağınız ülkeyi ve özellikle fuarı tespit etmek için son derece büyük öneme sahiptir. Ürünleriniz ile ilgili dış ticaret hacimlerini, son yıllarda gerçekleşmiş ithalat-ihracat verilerini, Ürünlerinizin Ülkeler ve bölgeler üzerindeki arz-talep verilerini edinebileceğiniz bazı web sayfaları aşağıda tarafınıza sunuyoruz.  

www.trademap.org
Uluslararası iş geliştirme için ticaret istatistikleri
Aylık, üç aylık ve yıllık olarak alabileceğiniz aynı zamanda Ülkeler arası ithalat ve ihracat değerleri, hacimler, büyüme oranları, Pazar payları hakkında güncel bilgiler veren web sayfasıdır.  

www.comtrade.un.org
UN Comtrade, Ülkeler arası Resmi ticaret istatistikleri ve ilgili ticari analizleri edinebileceğiniz web sayfasıdır. 

www.wto.org
World Trade Organization / Dünya Ticaret Örgütünün web sayfasıdır. Ülkeler arası ticareti kontrol edip, ilgili ticari anlaşmalar, veriler, ihtiyaçlar, kotalar, gümrük verileri ve bir çok ticari başlık hakkında bilgi veren örgüttür.

www.gtai.de
Almanya Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanlığının kurduğu “Germany Trade & Invest” GTAI. Dış ticaret ajansı Dünya çapında 50’den fazla ofisinde Dış ticaret verileri toplayıp analizler sunuyor. Geniş bir dış ticaret analizleri veri tabanına sahip olan ajans aynı zamanda Alman firmaları ile iş birliği yapmak isteyen diğer ülke firmalarına da danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

www.ahk.de
Federal Almanya Cumhuriyetinin Diğer ülkelerde kurduğu Ticaret Odaları web sayfasıdır. Almanya ile bu ülkenin ticaret odası bulunan diğer ülkeler arasındaki dış ticaret çalışmalarına destek amaçlı kurulan web sayfasıdır.

www.tuik.gov.tr
Türkiye Cumhuriyeti İstatistik kurumu web sayfasıdır. Dış ticaret ve ülke raporları hakkında güncel bilgilere ulaşıla bilinir.

www.aia-istanbul.org
Avrupa İşletmeler Ağı, 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren. Firmaların uluslararası iş birliklerini destekleyen kurumdur.

Fuara katılım hedeflerini fuar öncesinde belirlemek, fuarın sonrasındaki başarıyı analiz etme imkanı sağlayacaktır. Hedefler belirlenirken dikkate alınması gereken bazı başlıklar:

  • İrtibat hedefleri
  • İletişim ve enformasyon hedefleri
  • Sunum, pazarlama ve satış hedefleri
  • Fuar mesajının belirlenmesi

Fuar katılımı öncesinde fuar bütçesi hazırlamak sizlere olası sürpriz harcamalardan koruyacağı gibi. Fuar sonrasındaki fayda – zarar analizinde belirleyici olacaktır.

  • Stant yapımı (kurulum, söküm, temizlik, nakliye) %31
  • Stant alan kirası (ek masraflar; kayıt ücreti, elektrik, hava, su) %21
  • Personel ücretleri %16
  • Konaklama %12
  • Seyahat %10
  • Reklam, tanıtım ve ikramlar %7
  • Alışveriş, boş zaman, eğlence %3

Stant kurulumu fuar bütçenizin büyük bir kısmını kapsamaktadır. Standınız firmanızın yüzlerce firma arasından seçilmesini sağlayabilir (bu olumsuz anlamda da olabilir). Müşterilerinize nasıl bir ortamda çalıştığınızı ve işinize ne kadar özen gösterdiğinizin kanıtıdır.

Stant dizaynınız firma kimliğinizin büyük ölçüde belirleyicisidir.

Fuar organizatörünün siz katılımcı firmalar için sunduğu birçok reklam ve tanıtım olanağı mevcuttur. Bu olanaklar fuar alanında standınızın ve markanızın daha kolay bulunmasına ve özellikle göz önünde olmasına neden olacaktır. Bu tür reklam olanakları hakkında fuar öncesinde organizatörünüzden detaylı bilgi edinin.

Fuar standınızda görevli ekibinizi oluşturma aşamasında tüm ekibin aynı hedef doğrultusunda ve ekip bünyesinde çalışmasını sağlayın. Ekibiniz fuarın ilk gününden son gününe kadar ürün, hizmet ve firmanızı en iyi şekilde temsil edebilmesi için destek sağlayın.

Her yıl, Dünya’nın her bölgesinde birçok fuarlar organize edilmektedir. Sektörünüz ve ürününüz ile ilgili en doğru fuarı bulmak için sizlere Dünyanın birçok bölgesinden fuar analizleri sunan bazı web sayfaları öneriyoruz.

www.ufinet.org
UFI (Uluslararası Fuarlar Birliği) üyeleri, tüm dünyadan fuar organizatörleri, fuarcılık sektörü ile ilgili dernekler, federasyonlar ve fuar merkezi sahiplerinden oluşmaktadır. 2002 yılı itibariyle, 184’ü fuar organizatöründen ve 7’si fuar merkezi sahibinden oluşan toplam 191 “tam üye” statüsüne sahip üyesi mevcuttur.

www.auma.de
Ücretsiz olarak herkesin kullanımına açık olan site, Almanya’da ve tüm dünyada düzenlenen fuarlara ilişkin zengin bir veri kaynağı niteliğindedir. İngilizce menüden, “Fair Data Worldwide” bölümü takip edilerek sektör, ülke/şehir ve tarih kriterleri verilmek suretiyle arama yapılabilmektedir.

www.expodatabase.com
Dünya da sektöründe önde gelen birçok fuar için veriler sunmaktadır. Sektör, Ülke, Şehir veya ürün grubu bazında fuarlar arana bilinir. Fuarların içerikleri, ziyaretçi ve katılımcı sayıları hakkında bilgi alına bilineceği gibi organizatör web sayfalarına da link verilmektedir.

www.ticaret.gov.tr
T.C. Ticaret Bakanlığı web sitesidir. Dünya üzerinde teşvik kapsamına alınan fuarlar ve teşvik oranları hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz web sayfasıdır.

Similar Posts